Çarşamba, Mart 22, 2017

Edirnespor 2016-17 sezonu. Bölüm 4 - İkinci devre




Antalya’da yapılan kampın ardından ikinci devre gene sıkıntılı başladı. 1-0 önde iken 1-2 geriye düşülen Uzunköprüspor maçında bir puan son dakika golüyle güç bela kurtarıldı. Ligi tanımayan, daha önce BAL’de takım çalıştırmayan Aydın hoca Uzunköprüspor gibi mücadeleci bir takıma karşı tedbirsiz çıkınca alınan bir puana şükretmek durumunda kalındı. 

Ardından Çorlu yenilgisi geldi. Bu yenilgi de tribünde yaşanan olaylara bağlandı. Ligin dönüm noktası ise içerideki Çayırovaspor maçı oldu. Hoca sahaya ilginç bir kadro sürdü. Sağ bek Ömer sağ açıkta oynarken Abaka 90 dakika yedek bekledi. Çift santrfor oynamayı seven Hoca ne hikmetse Tayfun’u oyun 0-0 olmasına rağmen 90 dakika kenarda bekletti ve oyuna tartışmalı müdahaleler yaparak çok kritik 2 puan kaybedildi ve şampiyonluk umutları büyük ölçüde yitirildi. 

Bu maçta Tayfun ve Abaka gibi önemli silahların neden yedek olduğu ile ilgili iddialar var. Ancak şu nedenle yedek kaldılar demek için noter tasdikli belgeye ihtiyaç var. Aksi takdirde iddiaların kargaların güleceği gerekçelerle yalanlanacağı herkesin malumu. 

İddia diyoruz çünkü futbolcu, yönetici ya da teknik heyetten bazı kişilerin ağzından duyduğumuz konuları dile getirince bizzat bu kişilerin geri vites yaptıklarına çok şahit olduk. O yüzden iddia deyip geçelim. 

Bütün bu olumsuzluklara rağmen yarışı bırakmayan Edirnespor, diğer şampiyonluk adaylarının vasat ve sorunlu takımlar olmasının da avantajıyla, teknik sorumlunun Hereke maçındaki bana göre hatalı kadro tercihine rağmen dört maçlık bir galibiyet serisini yakalayarak umutlandı. 

Final niteliğindeki Velimeşe maçı öncesinde futbolcuların dikkatli olmaları, gereksiz kart görmemeleri önemliydi. Ancak devre arasında soyunma odasına 1-0 önde giderken rakip takım oyuncu ve seyircilerinin tahriklerine uyarak görülen kırmızı kart ile maç kaybedildi ve sezon başından beri yapılan hatalar bu son hata ile zirveye ulaştı. Bir sezon daha hüsranla kapanmış oldu.

Bütün bunları neden daha önce yazmadın diyenler olacaktır. Yazmaya, anlatmaya çalıştım. Sorunun muhatapları komik bahanelerle gerçeklerin üzerini örtmeye çalıştılar. Kulübün sponsoru olduğu iddia edilen şahıslar tarafından sözlü saldırıya uğrayan basın mensupları oldu (saldırıya uğrayan kişi sessizliğini korusa da ben hiç bir basın mensubunun saldırıya uğramasını onaylamıyorum). Bazıları da sözlü hatta yazılı ifadelerini yok saydılar.

Bu yazıda belirtemediğimiz başka konular da var. Edirnespor camiası başarı istiyorsa gerçekleri halı altına süpürmeden, korkmadan doğruları konuşmalı. Testi kırılmasın diyerek yapılan yapıcı eleştirileri hainlik olarak nitelendirmekle kulübe destek olunmuyor. 

Son bölümde görüşmek dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder