Pazartesi, Mart 20, 2017

Edirnespor'un 2016-17 sezonu öyküsüne devam ediyoruz (Bölüm 2 Transfer Yanlışlıkları)



Ligi ve şehri "tanıyan" hoca gelince, Uğur ve Birol da transfer edilince daha önce birlikte oynamış futbolculardan bir kadro kurulması beklentisi doğdu. Birlikte oynamış futbolcuları almak her zaman avantajdır. Bunun en yakın örneği Edirnespor’un şampiyon kadrosunun büyük kısmını transfer ederek güle oynaya şampiyon olan Tekirdağ ve Uzunköprüspor takımlarıdır.

 Bu iki kaliteli futbolcunun yanına daha önce birlikte oynadıkları 3-4 futbolcu alınabilirdi. Üstelik bunlardan bir tanesi zaten Edirnespor’un sözleşmeli futbolcusu olan Celalettin Topçu idi. Uğur ve Celalettin’in arkasına gene bu oyuncuların daha önce birlikte oynadıkları deneyimli bir stoper ve bir tane kenar bek alınsaydı bu beş oyuncu ile kısmen bir iskelet oluşturulup takımın daha kısa sürede oturması sağlanabilirdi. 

Celalettin Topçu takımda kalmak isterken, ücretinde de fedakarlık yapmaya hazır iken pek de inandırıcı olmayan bir gerekçeyle takımdan gönderilince gene eski alışkanlıkla sağdan soldan oyuncu toplanacağı belli oldu.

Yönetim hoca tercihinden sonra bir başka risk daha alarak bilinen, tanınan oyuncular yerine değişik takımlardan oyuncu toplama yöntemini tercih etti. Alınan oyunculara bakılınca 3-4 tane üst sıraya oynayan takımın izlenip, göze batan 1-2 oyuncusunun transfer edildiği izlenimi oluşuyor. Toplama takımla da şampiyon olunabilir ancak oyuncuları uzun süre izleyip iyi araştırmak gerekir. Buraya da bir parantez açmak yararlı olabilir. 

Transferleri izleyerek yapalım, hatta bu işte gönüllü olabilirim diyen kişilerle alay edildiğini not edelim. Saraçhane sahasında bu polemiği yaşayanlar “evet bu olay oldu” diyebilirler. Ya da susabilirler, kendi tercihleri.

(Bu polemiği yaşayan kişi yorum yapar mı bilemiyorum. Kendisi Edirne futbol kamuoyunun yakından tanıdığı bir isimdir)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder