Pazar, Mart 19, 2017

Edirnespor'da gene hüsran (Bölüm 1)

BAL 12. grupta 19 Mart pazar günü oynanan maçlar sonrasında Velimeşespor şampiyonluğunu ilan etti. Edirnespor ise kesin şampiyonluk hedefiyle, milyonlarla ifade edilen bir bütçeyle çıktığı yolda önce şampiyonluğa veda etti, ardından da küme düşmemek için play-out oynama tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Kimsenin hoşuna gitmeyeceğini bilmeme rağmen bu sezonun bir özetini yapmak istedim. Eleştirenlerin çatlak sesler çıkardıklarını, bazılarının bu seslere kulaklarının tıkalı olduğunu, gene duymazdan geleceklerini biliyorum. Ancak belki birileri gelecek sezon için bu sezon yaşananlardan ders çıkarır diyerek umutsuzca da olsa bazı şeyleri yazmaya çalıştım.
Aslında bu satırlar başka bir kanalda yayınlanacaktı ancak nedense günlerce oyalandı. Camianın beğenmemesini anlıyorum ancak basın neden beğenmedi onu anlamakta hala zorlanıyorum. Bir bölümünü yayınlıyorum. Beğenilirse devamını da yayınlarım. Beğenmezseniz canınız sağolsun.


Aslında bu hezimet bir ilk değil. 1993-94 sezonundaki şampiyonluk dışında Edirne takımlarının bir başarısı yok. 20 li yaşlarındaki gençlerin hatırladıkları tek başarı sarı – kırmızı Edirnespor’un 2014-15 sezonunda Ahmet Erginler yönetimindeki Edirne süper amatör lig şampiyonluğu. Kurulduğu tarihten bu yana BAL’de yer alan Edirne takımları bir türlü bu ligde şampiyon olamadı.


Edirnespor’un 2016-17 sezonunda işinin zor olduğunun sinyalleri sezon öncesinden başlayarak defalarca geldi ancak camia maalesef bunları görmezden geldi.
Geçtiğimiz sezon şampiyonluğa havlu atıldıktan sonra kulüp yeni sezon hazırlıklarına başladı. Tevfik Saygılı ile anlaşıldığı, hatta kendisinin futbolcu izlemeye başladığı iddiaları ortaya atıldı. Bu iddialar pek çok itiraza neden oldu. 2014-15 sezonundaki BAL Edirnespor GK – Tekirdağspor maçında taraftarın koro halinde ağır küfürler ettiği Saygılı neden Edirnespor’un hocası yapılıyordu? Başka hoca mı yoktu? Saygılı’nın önceki dönemi nedeniyle Edirne ile kimyasının tutmayacağı, ilk başarısızlıkta büyük tepki göreceği muhtemeldi.

Ayrıca kendisi Tekirdağspor’da başarısız bir dönem geçirmiş, yaptığı transferler tutmamıştı. Hatta Tekirdağspor camiasından bazı kişiler dahi bu tercihin hatalı olduğu uyarısını yaptılar. (Hoca ile yollar ayrıldıktan sonra “biz demiştik” şeklinde paylaşımlar yapanlar bile oldu) Saygılı tercihi büyük bir riskti. Saygılı tercihini savunanlar ise “Hoca bizi kesin şampiyon yapacak, kulübü, ligi, şehri tanıyor” diyerek tepkileri susturmaya çalıştılar. Taraftarın büyük kısmı bu tercihi onaylamamasına rağmen yıllar süren şampiyonluk özlemi ile sessiz kaldılar.

Devamı gelecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder