Pazartesi, Nisan 16, 2018

Edirne Amatör Futbol Sezonu Sona Eriyor

2. amatör küme maçları, köyler arası turnuva ve altyapı maçlarıyla devam eden sezonun sonuna yaklaşıldı. BAL, SAL ve 1. amatör küme maçları tamamlandı. Futbol severler ne umdular, ne buldular kendi takdirleridir.

Amatör futbol emek istiyor, özveri istiyor. Her şeyden önce iyi planlama yapmak gerekiyor. Sahaya çıkıp oynayacağız demekle olmuyor. İsim vermeye gerek yok. PES oynar gibi sadece A takımlara yatırım yapmakla futbol ileri gitmiyor. Kime sorsanız alt yapıya önem verdiğini söylüyor. Ancak Hedefi profesyonel lig olan Edirnespor bu hedefine ulaşmak için yıllardır şehir dışından oyuncu getiriyor. Demek ki önem verildiği söylenen alt yapı oyuncu çıkaramıyor. Verildiği söylenen "önem" yetersiz kalıyor.

Tüm amatör takımlarımızın artık şapkalarını önlerine koyup düşünmeleri gerekiyor. Takım kurup lige katılmak güzel. Hatta şampiyonluk da güzel ancak ya sonrası? Süper amatör ligde oynayan kaç takım Bölgesel Amatör ligin gerektirdiği bütçeyi oluşturabilir? Babaeski ve Lüleburgaz gibi ilçe takımları dahi BAL'de oynamakta zorlanırken Edirne'deki amatör takımların BAL ısrarı anlaşılır gibi değil.

Kısacası, A takım ısrarını bırakıp alt yapıya yönelmek şart. Burada bir fırsat var. Edirne'de futbol okulları son yıllarda iyi çalışıyorlar. Burada yetişen futbolcuların resmi maç eksiklikleri oluyor çünkü alt yapı ligleri kısa sürüyor. Amatör liglerde oynayan takımların A takımlarını genç oyunculara resmi maç deneyimi kazandırmak için kullanmaları en doğrusu olur. Aslında bunu Edirne DSİ spor yapmaya çalışıyor. Ancak onlar da alt yapı eğitimlerini tekrar gözden geçirmeliler diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder